Razgovor: Trans zajednica u Srbiji

trans-rights-nowPozivamo vas na razgovor koji će biti održan u okviru brojnih dešavanja Nedelje ponosa 2014. U četvrtak 25.9, u 18 časova, održaće se diskusija nasovljena Razgovori sa zajednicom IV: Trans zajednica u Srbiji, u Zavodu, Marka Kraljevića 1.

Opširnije...

Program Nedelje Ponosa 22. - 28.9.

PPBDanas je počela Nedelja ponosa 2014. Prenosimo vam kompletan program dešavanja.

Opširnije...

„Poštovanje privatnog i porodičnog života i pristup zdravstvenoj nezi“ na međunarodnoj konferenciji „Budućnost pripada nama“

10686758 818117571542257 5414153888175164566 n 1Kristian Ranđelović, koordinator Gayten-LGBT i osnivač i dugogodišnji voditelj grupe podrške trans* osobama, govorio je o izazovima s kojima se trans* osobe u Srbiji svakodnevno susreću, posledicama nepostojanja jasnih procedura koje bi omogućile promenu podataka u dokumentima i zavisnosti pravnog priznanja roda od medicinskih procedura.

Opširnije...

Pretučen učesnik LGBT konferencije

protestni marsU centru Beograda u Brankovoj ulici u noći sa petka na subotu pretučen je nemački državljanin, učesnik konferenciji o pravima LGBT populacije. Umesto planiranih sesija konferencije, Labris organizuje vanrednu konferenciju za štampu. Nakon konferencije za štampu domaći i međunarodni aktivisti/kinje krenuli su u protestni marš od hotela Metropol.

Opširnije...

Andreja Pejić: Snima se dokumentarac o njenom životnom putu

mdnai0hoismy2dnydf39Jula meseca, Andreja Pejic, australijska manekenka srpskog porekla, poznata po svom androginom izgledu i stilu, autovala se kao trans žena.Trenutno, ona i režiser, njen prijatelj, planiraju da snime dokumetarac o njenoj prošlosti, kao i o njenoj neizvesnoj budućnosti u svetu manekenstva, te stoga traže podršku za snimanje kroz kampanju na Kickstarter-u.

Opširnije...