Uspešno održana Parada ponosa 2016

parada2016Organizatori su istakli da je to „istorijska šetnja jer se prvi put u Srbiji odvija od Slavije do Trga Republike, srca Beograda gde nam je i mesto“, uz ocenu „da je to prvi pravi prajd kakav bi i trebalo da bude“.

Opširnije...

Učestvujte u istraživanju o zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi

trans health carePomozite nam da unapredimo pristup zdravstvenoj nezi trans osoba u Evropi - učestvujte u istraživanju o zdravstvenoj nezi trans osoba. Transgender Europe, zajedno sa trans i LGBTI organizacijama iz nekoliko evropskih zemalja, među kojima je i Gayten-LGBT, radi na unapređenju zdravstvene zaštite trans osoba putem identifikovanja diskriminatornog tretmana i ponašanja i unapređenja uslova zdravstvene zaštite.

Opširnije...

Obustavljen postupak po pritužbi Gayten-LGBT protiv diskriminatornog govora patrijarha srpskog Irineja

gayten lgbt logoPostupak po pritužbi organizacije Gayten-LGBT protiv diskriminatornog govora patrijarha srpskog Irineja obustavljen je prema odluci Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Opširnije...

Održana diskusija Zakon o rodnom identitetu: brzo i jednostavno do prava trans osoba

gay 01 1U beogradskom Medija centru danas je u okviru Nedelje ponosa 2016 održana panel diskusija „Zakon o rodnom identitetu: brzo i jednostavno do prava trans osoba", u organizaciji Gayten-LGBT, Beograd Prajd i Civil Rights Defenders.

Opširnije...

Održan skup u znak sećanja na Hande Kader

Hande Kader4aDanas u 12 časova u Beogradu ispred Ambasade Turske održan je skup u znak sećanja na brutalno ubijenu Hande Kader, trans aktivistkinju i aktivistkinju za prava seks radnica iz Turske.

Opširnije...