Osuđujemo napad na Bobana Stojanovića: Država nema rešenje za nasilje nad LGBT osobama

Parada ponosa 2010 2Najoštrije osuđujemo i izražavamo protest zbog današnjeg napada na Bobana Stojanovića, aktivistu za ljudska prava LGBT osoba, koji se desio u centru Beograda u poslepodnevnim časovima. Podsećamo da je ovo samo jedan u nizu napada. Dva nepoznata napadača fizički su napala Bobana Stojanovića koji je kao jedan od organizatora Parade ponosa i tokom ranijih godina bio često na meti nasilnika. 

Opširnije...

Malta: uvedene mere za transrodne zatvorenike/ce

Transgender policy for prisons launchedDobre vesti za transrodne i interseks zatvorenike/ce na Malti: od sada će biti dodeljeni/e delu zatvora koji je u skladu sa oznakom za rod u njihovim dokumentima, bez obzira na polne karakteristike.

Opširnije...

Napadi na pripadnike LGBT populacije i dalje prolaze nekažnjeno

nasilje lgbt1Pročitajte prve rezultate ovogodišnjeg istraživanja o bezbednost LGBT osoba u Srbiji, koje sprovodi Centar za istrazivanje javnih politika.

Opširnije...

Čile: Senat odobrio regulativu u vezi sa trans pravima

gay rights march chileČlanovi/ice komisije čileanskog senata ove nedelje su odobrili meru kojom se regulišu prava trans osoba u ovoj zemlji.

Opširnije...

Preminula poslednja crnogorska virdžina

stana fumando virgen juradaStana Cerović, poznata kao poslednja crnogorska virdžina, preminula je kasno sinoć u 85. godini, prenosi portal RTCG.

Opširnije...