Poverenica donela mišljenje o slučaju odbornika iz Trstenika

pzzrPoverenica za zaštitu ravnopravnosti navela je da su prekršene odredbe Zakona o zabrani diskriminacije, pa je Draganu Vilimonoviću preporučeno da se sastane sa predstavnicima jedne LGBT organizacije.

Opširnije...

Nebinarni rod je sad zakonski priznat u državi Oregon

Nebinarni rodDeseti jun 2016. g. je dan zakonske pobede svih građana/ki Amerike koji se ne identifikuju kao muškarci ili žene: jedan okružni sudija u državi Oregon presudio je da jedan njen stanovnik može  zakonski da promeni svoj rod u nebinarni.

Opširnije...

Norveška: četvrta država Evrope koja je uvela model samoodređivanja

NorwayOd sada će trans osobama u Norveškoj iznad 16 godina starosti biti zakonski priznat rod bez prethodne obavezne sterilizacije.

Opširnije...

Izveštaj: Šesti evropski savet o transrodnosti

Transformisimo EvropuŠesti Evropski savet o transrodnosti „Transformišimo Evropu" održan je od 2. do 5. juna 2016. u Bolonji. Na jednom od panela predstavljen je i Zdravstveni projekat TGEU, u kome učestvuje i organizacija Gayten-LGBT.

Opširnije...

Izveštaj: Javne politike za ravnopravnost LGBTI osoba u Bosni i Hercegovini

Javne politike za ravnopravnost LGBTI osoba u Bosni i HercegoviniU organizaciji Gender Centra - Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske i Sarajevskog otvorenog centra,u ponedeljak 23. maja 2016. godine, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banja Luci održana je konferencija pod imenom Javne politike za ravnopravnost LGBTI osoba u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...