Panel „Demokratija za sve: politička participacija LGBTI osoba na Balkanu” i sastanak upravnog odbora ERA-e

Politička participacija LGBTI osoba na BalkanuU Skoplju je 18. aprila održan panel pod nazivom „Demokratija za sve: politička participacija LGBTI osoba na Balkanu" na kom su učestvovali i predstavnici Gayten-LGBT, Kristian Ranđelović i Jovanka Todorović.

Opširnije...

Održan prvi sastanak partnera na zdravstvenom projektu organizacije Transgender Europe

ProTransPrvi sastanak partnera na zdravstvenom projektu organizacije Transgender Europe (ProTrans) održan je 13. i 14. aprila 2016. godine u Berlinu, na kom je učestvovala predstavnica Gayten-LGBT i psihološkinja Jelena Vidić.

Opširnije...

Pregled aktivnosti i rada organizacije Gayten-LGBT 2015.

IDIHAOT piknikPred vama je pregled aktivnosti i rada organizacije Gayten-LGBT za 2015. godinu po mesecima.

Opširnije...

Više od vidljivosti: obeležen Međunarodni dan vidljivosti trans osoba

dan vidljivosti trans osobaOrganizacija Gayten-LGBT je u Beogradu 31. marta obeležila dan vidljivosti trans osoba uz projekciju filma i druženje pre i nakon njega.

Opširnije...

Saopštenje za medije povodom Međunarodnog dana vidljivosti trans osoba 2016

više od vidljivostiDanas, 31. marta, kod nas i u svetu, obeležava se Međunarodni dan vidljivosti trans osoba. Ovu priliku Gayten-LGBT, organizacija koja se bavi unapređenjem položaja LGBT osoba u Srbiji, koristi da obavesti javnost da je poslala dopis Ministarstvu zdravlja, sa molbom da se stručna komisija, čiji pun naziv glasi Republička stručna komisija za lečenje transrodnih poremećaja, preimenuje u drugi, manje stigmatizirajući naziv, poput - Republička stručna komisija za transrodna stanja.

Opširnije...