Dodeljene godišnje nagrade za borbu protiv diskriminacije za 2014. godinu

Koalicija protiv diskriminacije 16 U beogradskom Medija centru danas, 21. aprila 2015. godine, uručene su nagrade za borbu protiv diskriminacije koje dodeljuje Koalicija protiv diskriminacije. 

Opširnije...

Janković: Država treba da promoviše slobodu govora

sasa jankovic 660x330BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da je stanje ljudskih prava prošle godine u Srbiji bilo zabrinjavajuće i da se njegovoj kancelariji obratilo 23.340 građana, a u prva tri meseca ove godine čak 66 odsto više pritužbi je bilo nego u prva tri meseca 2014.

Opširnije...

Norveška: Stručnjaci pozivaju na ukidanje medicinskih zahteva kod zakonske promene roda

norway flagTransrodnim osobama u Norveškoj treba dozvoliti promenu roda pred zakonom bez prethodnih obaveznih zahvata, kao što su genitalne operacije i sterilizacija, izjavila je grupa eksperata/kinja u petak.

Opširnije...

Prekinuta, pa nastavljena tribina o LGBT migrantima

tribina-33Na Filozofskom fakultetu u Beogradu u petak uveče došlo je do incidenta, na tribini o LGBT migrantima u Londonu i Parizu. Na tribinu su upala petorica muškaraca, predavanje je prekinuto na više od sat vremena, a incident je završen dolaskom policije koja je izvela mladiće.

Opširnije...

Malta: Hirurški zahvati i sterilizacija izbrisani iz revolucionarnog LGBTI zakona

LGBT flag map of Malta.svgTransrodne osobe na Malti više neće morati da se podrvgavaju operacijama, sterilizaciji i dobijanju dijagnoze, kako bi zakonski promenile rod, zahvaljujući zakonu koji je izglasan juče (sreda, 1. april), a koji su aktivističke grupe za ljudska prava nazvale revolucionarnim i pionirskim kada su u pitanju LGBTI prava u Evropi.

Opširnije...