Bolivija: istorijska pobeda za trans osobe

Bolivija istorijska pobeda za trans osobeBolivija je predložila zakon kojim se transrodnim osobama omogućava da zvanično promene ime i rod.

Opširnije...

Vijetnam: donet zakon koji štiti prava transrodnih osoba

vietVijetnam je prekjuče doneo zakon koji štiti prava transrodnih osoba.

Opširnije...

Kragujevac: uveden SOS telefon za pomoć LGBT osobama

SOS KragujevacPolicijska uprava u Kragujevcu prva je policijska uprava u Srbiji koja je pokrenula pilot projekat za pomoć LGBT osobama i njihovim porodicama, u okviru koga je otvoren SOS telefon na koji mogu da prijave zločine iz mržnje, nasilje i diskriminaciju.

Opširnije...

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije

medjunarodni dan secanja na zrtve transfobijeOrganizacija Gayten-LGBT juče je u Beogradu obeležila Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije. Aktivisti/kinje i građani/ke okupili su se na Trgu Republike u 20h časova i zapalili sveće u znak sećanja na sve trans osobe koje su izgubile život. Pored trans zastave sa nazivom dana koji se obeležava, aktivisti/kinje su držali/e transparent s porukom: ''Životi trans osoba su važni!''.

Opširnije...

Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije 2015

 
 
 
Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije Gayten LGBTGayten-LGBT se, svake godine, priključuje obeležavanju 20. novembra, kada se sećamo i odajemo počast svim žrtvama transfobije i pozivamo na zaustavljanje svakog oblika diskriminacije i nasilja!

Opširnije...