Dekriminalizacija seksualnog rada: Međunarodni komitet za prava seksualnih radnica Evrope pozdravio mere organizacije Amnesty International

dekriminalizacija sMeđunarodni komitet za prava seksualnih radnica Evrope pozdravio zagovaranje organizacije Amnesty Internatonal o dekriminalizaciji seksualnog rada

Opširnije...

Norveška: trans šestogodišnjacima biće dozvoljeno da promene oznaku roda

mathis1Norveška planira da liberalizuje svoj sistem priznavanja roda i dozvoli trans osobama da promene oznaku roda ispunjavanjem jednostavanog formulara i takođe otvori ovaj proces i za decu.

Opširnije...

Izveštaj: Forum „LGBTI osobe na političkoj agendi Albanije“

TiranaDevetnaestog maja u Palati kulture u Tirani, Organizacija OMSA (Open Mind Spectrum Albania) organizovala je jednodnevni forum civilnog društva pod nazivom „LGBTI osobe na političkoj agendi Albanije“ na kom su učestvovali predstavnici/e Gayten-LGBT.

Opširnije...

Izveštaj: „Monitoring zločina iz mržnje nad trans osobama“

HC training group photoU Berlinu je od 28. do 30. aprila održan radni sastanak i trening naslovljen „Monitoring zločina iz mržnje nad trans osobama", TGEU i partnerskih organizacija.

Opširnije...

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 2016

20160517LGBTzastava1Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 2016, obeležen u Beogradu spuštanjem trans i zastave duginih boja sa zgrade Ombudsmana i dešavanjima u organizaciji Gayten-LGBT i Labris.

Opširnije...