Trevor Mekdonald: Upoznajte tatu koji doji svoju decu i još četiri pravih trans roditelja

n-TRANSPARENT-smlNova Amazonova serija „Transparent“, dirljivi je prikaz jednog roditelja koja se autuje kao transrodna osoba svojoj porodici. Priče o stvarnim trans roditeljima jednako su lepe kao i ona prikazana u seriji „Transparent“, i evo o čemu je novinarka kanala HuffPost Live razgovarala sa nekoliko trans roditelja.

Opširnije...

The Imitation Game, film o Alanu Tjuringu

Benedict-Cumberbatch-as-A-009The Imitation Game je film o velikom matematičaru Alanu Tjuringu, koji je odigrao ključnu ulogu u dešifrovanju nemačkih kodova u Drugom svetskom ratu, a koji je izvršio je samoubistvo 1954. godine.

Opširnije...

Funeral Parade Of Roses (Toshio Matsumoto, 1969)

cartoonballoons 5001Grozničavi sudar avangardne estetike i šoka, ovaj film nas vodi na uzbudljivo putovanje u manje poznate oblasti tokijskog podzemlja kasnih šezdesetih.

Opširnije...

„Ja sam tip“ dokumentarac o transrodnom muškarcu koji ne želi operaciju

Hennessy-headshotŠta znači identifikovati se kao transrodna osoba, a ne želeti da operativno niti medicinski menjate svoje telo, niti da „prolazite“ u rodu koji ste izabrali? Ništa posebno, osim činjenice da ste transrodni.

Opširnije...

Pride

6873712-largeNovi film na koji treba obratiti pažnju, a koji kreće sa bioskopskim prikazivanjem od septembra je film Pride. Ovaj uzbudljiv film Metjua Vorčasa, govori o pomoći i podršci koju su ge i lezbejski aktivisti i aktivistkinje pružili/e rudarima tokom štrajka 1984-5. godine u Velsu. 

Opširnije...