Transgender Awareness

T.awrPogledajte kratak film mladog režisera Džejka Voltera o trans* osobama i podizanju svesti o njihovoj svakodnevici i problemima sa kojima se svakodnevno sreću. U ovom videu pratimo Džejsona, mladu FTM transrodnu osobu koja se suočava sa izazovima koji idu uz njegov identitet.

Opširnije...

Stvari koje Cis osobe Govore Trans Osobama

cispplU pitanju je parodija klipa Shit Girls Say, i bavi se stvarima koje trans osobama njihovi cisrodni prijatelji/ce i poznanici/e svakodnevno govore.  

Opširnije...

Novi spot benda The Knife (VIDEO)

The-Knife-650x337The Knife nastavljaju da uzdrmavaju svakodnevicu i ustaljeno. Par je tokom američke turneje napravio izmene na nekim od svojih klasika i koreografji. Ovih osam, prodrmahih, novih verzija biće izdate kao mini album juna meseca.   

Opširnije...

The Lovers and Fighters Convention

LoversANDFIGHTERSThe Lovers & Fighters Convention je uvrnuti, satiričan i duhovit film o visoko talentovanoj, politički oštroumnoj trupi rodnih terorista.
Njam!" Ovako je o  filmu Majka Vajlda govorila autorka i aktivistkinja Kejt Bornstin. 

Opširnije...

Arcade Fire "We Exist" feat. Andrew Garfiled

arcade-fire-we-exist-video smlPogledajte novi spot benda Arcade Fire "We Exist", sa neverovatnim Endru Garfildom. Pesma govori o autovanju ocu, a video prikazuje glumca u drag-u, način na koji menja rodni identitet, napad na njega motivisan mržnjom, itd. Sam kraj spota je vrlo upečatljiv, a Endru odličan.

Opširnije...