Kako je jedna mormonska porodica prihvatila svoju transrodnu ćerku

18a9e 492046Dok se Eri priprema za operaciju prilagođavanja pola, ovaj kratak dokumentarac istražuje njen odnos prema porodici, telu i konzervativnom mormonskom vaspitanju koje je imala.

Opširnije...

‘T’Ain’t Nobody’s Bizness’: Queer Bluz Dive iz 1920ih

blues smlMnogo pre nego što je Holivud proizveo figuru buntovnika kao razmaženo belo derište u pogrbljenoj pozi i vindjakni, grupa Afroamerikanki razbijala je tabue i živele su opasno kao queer bluz dive tokom 1910ih i 1920ih godina.

Opširnije...

Transgender Awareness

T.awrPogledajte kratak film mladog režisera Džejka Voltera o trans* osobama i podizanju svesti o njihovoj svakodnevici i problemima sa kojima se svakodnevno sreću. U ovom videu pratimo Džejsona, mladu FTM transrodnu osobu koja se suočava sa izazovima koji idu uz njegov identitet.

Opširnije...

Stvari koje Cis osobe Govore Trans Osobama

cispplU pitanju je parodija klipa Shit Girls Say, i bavi se stvarima koje trans osobama njihovi cisrodni prijatelji/ce i poznanici/e svakodnevno govore.  

Opširnije...

Novi spot benda The Knife (VIDEO)

The-Knife-650x337The Knife nastavljaju da uzdrmavaju svakodnevicu i ustaljeno. Par je tokom američke turneje napravio izmene na nekim od svojih klasika i koreografji. Ovih osam, prodrmahih, novih verzija biće izdate kao mini album juna meseca.   

Opširnije...