Trans prava su ljudska prava

TENINovi video spot irske mreže za trans prava i jednakost, Transgender Equality Network Ireland, govori o važnosti prava na samoodređivanje.

Opširnije...

Prvi poljubac

prvi-poljubacPogledajte sjajan kratak film o homofobiji i kako se deca nose sa istom. Scenario i režija Milica Đenić (2011). Obratite pažnju na sjajnu decu glumce u ovom filmu.

Opširnije...

True Trans

maxresdefaultLora Džejn Grejs se oduvek osećala kao autsajderka u predgrađu u kom je odrasla. Na pank sceni je pronašla utočište i dom, ali je trpela pritisak jer je bila nešto što nije.

Opširnije...

Trevor Mekdonald: Upoznajte tatu koji doji svoju decu i još četiri pravih trans roditelja

n-TRANSPARENT-smlNova Amazonova serija „Transparent“, dirljivi je prikaz jednog roditelja koja se autuje kao transrodna osoba svojoj porodici. Priče o stvarnim trans roditeljima jednako su lepe kao i ona prikazana u seriji „Transparent“, i evo o čemu je novinarka kanala HuffPost Live razgovarala sa nekoliko trans roditelja.

Opširnije...

The Imitation Game, film o Alanu Tjuringu

Benedict-Cumberbatch-as-A-009The Imitation Game je film o velikom matematičaru Alanu Tjuringu, koji je odigrao ključnu ulogu u dešifrovanju nemačkih kodova u Drugom svetskom ratu, a koji je izvršio je samoubistvo 1954. godine.

Opširnije...