Šta možemo da naučimo od ovog trans dečaka o ljubavi i saosećanju?

B9KKEABIEAEsG55Molba devetogodišnjeg transrodnog dečaka onima koji su ga maltretirali, postala je jako popularna na internetu, nedelju dana nakon što je njegova majka postavila status na Fejsbuku, uz video u kom se objašnjava njegova odluka da uđe u proces tranzicije.

Opširnije...

Lavern Koks o privilegiji prolaženja i trans lepoti

lavernLavern Koks je u skorašnjoj emisiji kod Vilsona Kruza dovela u pitanje privilegiju prolaženja* trans osoba i afirmativno govorila o ideji trans lepote.

Opširnije...

Ja sam ok, ti nisi ok

SKUC-Labris-Gayten-LGBT-9Veb portal Ko je odgovoran? napravio je video reportažu sa nedavno održanog okruglog stola na temu diskriminacije LGBT osoba prilikom zapošljavanja kao i na radnom mestu.

Opširnije...

Screaming Queens, dokumentarac o queer pobuni

screaming queens-01Screaming Queens nam predstavlja ulične kraljice, policajce i sveštenike/aktiviste za ljudska prava koji/e se prisećaju pobune i slikaju živopisan portret divlje transrodne scene San Franciska šezdesetih godina prošlog veka. 

Opširnije...

Trans prava su ljudska prava

TENINovi video spot irske mreže za trans prava i jednakost, Transgender Equality Network Ireland, govori o važnosti prava na samoodređivanje.

Opširnije...