Transrodne osobe u Indiji dobile legalni status

indian transgender smlVrhovni sud Indije priznao je postojanje trećeg roda, koji nije ni muški ni ženski, u istorijskoj presudi koju je transrodna zajednica Indije pozdravila.

Opširnije...

Uključiti celo društvo u borbu protiv diskriminacije

ljudska-prava1 660x330BEOGRAD - U Srbiji je diskriminacija i dalje veoma prisutna, a da bi se iskorenila potrebno je uključiti celo društvo i jasno predvideti ciljeve i novac za njihovo ostvarivanje, rečeno je danas na javnoj raspravi o Nacrtu akcionog plana za sprovođenje Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije.

Opširnije...

Razgovor: Transeksualnost, interseksualnost i X pol/rod

tumblr m6vlwlsATN1qcna1jo1 500Centar za kvir studije vas poziva na 16. skup kvir studija u školskoj 2013/14. godini. U subotu 12. aprila razgovaraće se o temi Transeksualnost, interseksualnost i X pol/rod. Sa vama razgovara Kristian Ranđelović.

Opširnije...

Radionice iskustva za lezbejke, gej, kvir, trans & prijateljice i prijatelje

monica cPokrećemo seriju radionica iskustva u kojima će se otvarati prostor za prorađivanje svojih  emotivnih iskustava u cilju uvećanja emotivne pismenosti svih.  Emotivna pismenost podrazumeva znanje o principima na kojima funkionišu naša iskustva  kako bi emotivno bili kakve-i želimo. Radionice facilitira Lepa Mlađenović.                                     

Opširnije...

Trans baka u borbi za nasledno pravo

img 6767Borba jedne trans udovice (92) za nasledno pravo dovela je do izmena u američkom zakonu. Naime, Služba za socijalno osiguranje (SSO), više neće zahtevati dodatno zakonsko ispitivanje zahteva podnetih od strane trans supružnika/ca, te je u tom smislu ovo promena procedure u vezi sa beneficijama preživelih supružnika.

Opširnije...