Lgbt knjizevnost na Balkanu

knizevnost3U sklopu sedmog sajma knjiga Kičma u Rijeci, održano je književno veče na kom je publika imala prilike da se upozna sa aktuelnim slovenskim LGBT autorkama, i razgovara o situaciji na LGBT književnoj sceni u Sloveniji i regiji.

Opširnije...

Juliet Jacques u Beogradu

Julia5Teorija koja Hoda u okviru projekta Ilegalni bioskop i programske linije “Radna žena” poziva vas na projekciju sa diskusijom o filmu i razgovorom sa specijalnom gošćom, Džulijet Žak (Juliet Jacques). 

Opširnije...

Španjolska: U Kataloniji izglasan jedan od najprogresivnijih zakona protiv homofobije

timthumbNazivajući ga ‘pionirskim svjetskim zakonom protiv homofobije’, Catalan News Agency (ACN) javio je da zakon uključuje kazne za homofobno ponašanje na radnom mjestu te pozitivne mjere protiv diskriminacije tj. netko optužen za homofobiju morat će dokazati svoju nevinost.

Opširnije...

Usvojen Akcioni plan za primenu strategije prevencije i zaštite od diskriminacije

111Vlada Republike Srbije usvojila je Akcioni plan za primenu Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2014. do 2018. godine, na sednici održanoj u četvrtak, 02. oktobra 2014. godine. 

Opširnije...

Ne želim da budem kukavica kao ostatak Beograđana

1465269-bakica-01-foto-aleksandar-dimitrijevic"Ja sam uvek na strani manjina i u poslednjem popisu građana izjasnila sam se kao Romkinja iako to nisam, kaže Ljiljana Lukić (73), koja je danas bila jedna od najstarijih građana na Paradi ponosa.

Opširnije...