Standardi nege zdravlja transeksualnih, transrodnih i osoba koje se rodno ne konformiraju predstavljeni javnosti

IMG 20141212 132325 163Cilj objavljivanja ovog priručnika je doprinos boljem razumevanju i prihvatanju osoba trans* i drugih identiteta, unapređenju prava, položaja i kvaliteta života ovih osoba, često izloženih ogromnoj patnji, višestrukoj diskriminaciji i raznim oblicima nasilja u našem društvu i širom sveta.

Opširnije...

Obeležavanje dana tuge trans* osoba i seksualnih radnica

sex-worker-deserves-safetysmlDžesi Nikol, aktivistkinja za prava seksualnih radnica piše o važnim datumima za trans* i zajednicu seksualnih radnica:„Ključni element i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad seksualnim radnicama i dana sećanja trans osoba je tvrdnja da su životi trans osoba i seksualnih radnica/ka važni. Naša tela i naši životi su važni.

Opširnije...

Agencija za osnovna prava Evropske unije objavila poseban izveštaj o stanju trans prava

tgeu.org logoU novom izveštaju analizirani su podaci iz EU LGBT istraživanja (2012), dobijeni od ukupno 7000 trans ispitanika. Stoga je ovo najobimnije istraživanje u Evropi, koje se posebno bavi situacijom u kojoj žive trans osobe.

Opširnije...

Monitoring kršenja ljudskih prava i zločina iz mržnje nad LGBTIQ osobama

hatecrime 002Pozivamo vas da učestvujete u istraživanju čiji je cilj prikupljanje podataka o zločinima iz mržnje nad LGBTIQ osobama, sa posebnim naglaskom na osobama trans* identiteta, kao i slučajevima diskriminacije i kršenja ljudskih prava LGBTIQ osoba.

Opširnije...

Predstavljanje brošure „Standardi nege zdravlja transpolnih, transrodnih i osoba koje se rodno ne konformiraju“

w-Brosura-STANDARDI-NEGE-ZDRAVLJAPredstavljanje publikacije „Standardi nege zdravlja transpolnih, transrodnih i osoba koje se rodno ne konformiraju, 7. Verzija“, Svetskog udruženja profesionalaca/ki za transrodno zdravlje (WPATH - World Professional Association for Transgender Health), u izdanju organizacije Gayten-LGBT, biće održano 12. decembra 2014, u 13 sati u prostorijama Kulturnog centra Rex, Jevrejska 16.

Opširnije...