Konferencija „Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji“

thefutureKonferencija „Budućnost pripada nama: LGBT prava na putu ka pristupanju Evropskoj uniji“ koju zajednički organizuju Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava iz Srbije i Hirschfeld-Eddy-Foundation iz Nemačke, održaće se 12. i 13. septembra 2014. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar Kralja Aleksandra 69).

Opširnije...

Poziv za simpozijum Transpozij II, Zagreb, 25-29. septembar

logomanji-NOVI1Trans Aid – Udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba i Ženska soba – Centar za seksualna prava vas ponosno pozivaju na regionalni „Transpozij II“ koji će se održati od 25.-28.09.2014. u Zagrebu.

Opširnije...

Džek Halberstam u Beogradu

Halberstam-Jack-flap-Assaf-EvronCentar za istraživanje kultura, politika i identiteta – IPAK. Centar ima čast da najavi otvoreno predavanje profesora Džeka Halberstama (Jack Halberstam) “On Behalf of Failure”, koje će biti odžano 20. avgusta u 19:30 na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum, u Beogradu.

Opširnije...

Agonija trans osoba u Srbiji - nestašica hormona

testosteron depo galenikaZbog nestašice hormona testosteron koji proizvodi "Galenika" trans osobe u Srbiji mesecima bez terapije. Za nekoliko dana rešenje problema, kažu u "Galenici".
Osobe u Srbiji koje su promenile pol, kao i one koje se pripremaju da to učine, već mesecima ne primaju neophodnu terapiju, kažu za portal Mondo, predstavnici organizacija koje se bave pravima trans osoba.

Opširnije...

Uganda: Srušen antigej zakon

2013122012157689734 20Ustavni sud u Ugandi proglasio je krajem prošle sedmice nevažećim zakon kojim se kažnjavalo „promicanje homoseksualnosti" i obaveza prijavljivanja homoseksualnih osoba

Opširnije...