Žene traže odgovor na nasilje

Tan2015 5 21 182851791 0BEOGRAD - Predstavnice "Autonomnog ženskog centra", "Žene protiv nasilja" i "Žene u crnom" okupile su se juče na Trgu Republike kako bi ćutanjem, obučene u crno, podsetile na žene žrtve porodičnog nasilja i zahtevale sistemski odgovor države koja, kako tvrde, ne čini dovoljno da ubistva žena budu zaustavljena.

 

Opširnije...

Обележен Међународни дан борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије

dan17052015На згради Заштитника грађана је, поводом обележавања Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије (IDAHO/T) у недељу, 17. маја 2015. године развијена застава дугиних боја, чиме је особама другачије сексуалне оријентације и родног идентитета на симболичан начин пружена подршка и указано на проблеме са којима се ове особе свакодневно суочавају.

Opširnije...

Koalicija protiv diskriminacije predstavila Izveštaj o stanju ljudskih prava u 2014.

CUPS 10 Koalicija protiv diskriminacije predstavila je danas godišnji izveštaj Koalicije „Diskriminacija u Srbiji 2014“ sa ciljem osvetljavanja aktuelnih problema sa kojima se suočavaju manjinske grupe.

Opširnije...

Joksimović sa kolegama potpisala izjavu o zaštiti LGBT

jadranka joksimovic 1399149764 490345Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović zajedno sa ministrima i zamenicima ministara iz Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine potpisnik je regionalne Zajedničke izjave o okončanju nasilja i zločina iz mržnje prema LGBT osobama.

Opširnije...

Havaji: Trans osobe više neće morati da dokazuju da su imale operacije

House of Representatives x400Trans osobe na Havajima više neće morati da „dokazuju“ da su imale operacije kako bi promenile izvod iz matične knjige rođenih. Olakšavanje procesa zamene dokumenata ima vrlo pozitivan, višestruki efekat kada su u pitanju trans osobe, u aspektima života kao što su stanovanje i mentalno zdravlje, kažu aktivisti/kinje.

Opširnije...