Izveštaj: Prva godišnja konferencija ERA-LGBTI

u parlamentuUz učešće blizu 150 LGBTI aktivista i aktivistkinja iz zemlje, regiona ali i iz zemalja Zapadne Evrope i Sjedinjenih Država, u Prištini je od 6.do 8. oktobra 2016. održana prva godišnja konferencija organizacije ERA LGBTI - LGBTI Equal Rights Association, krovne regionalne LGBTI organizacije koja okuplja 40 organizacija članica iz regiona Zapadnog Balkana i Turske.

Opširnije...

Izveštaj: Sastanak beogradske lokalne mreže Zajedno protiv diskriminacije

IMG 20161006 104652Sastanak beogradske lokalne mreže Zajedno protiv diskriminacije u organizaciji Labrisa, koncipiran kao dvodnevno dešavanje, održan je 6. i 7. oktobra u Beogradu, sa učesnicima/ama predstavncima državnih institucija i nevladinih organizacija na lokalu.

Opširnije...

Norveška: jednim klikom miša do zakonske promene roda

NorwayGenderChange 0355b.wdpNorveška je nedavno postala peta zemlja na svetu koja odraslim osobama omogućuje da zakonski promene oznaku roda bez potvrde lekara ili hirurških intervencija, i sada je pored Malte proširila ova liberalizovana pravila tako da se odnose i na decu.

Opširnije...

NOVO: Forum Transserbia.org kreće sa radom!

tipnForum vebsajta Transserbia.org od danas kreće sa radom. Postetite mesto za TIQ razgovore, registrujte se i druženje, razmena i razgovor mogu da počnu!

Opširnije...

Uspešno održana Parada ponosa 2016

parada2016Organizatori su istakli da je to „istorijska šetnja jer se prvi put u Srbiji odvija od Slavije do Trga Republike, srca Beograda gde nam je i mesto“, uz ocenu „da je to prvi pravi prajd kakav bi i trebalo da bude“.

Opširnije...