Održan sastanak sa predstavnicama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

poverenik za zastitu ravnopravnostiAktivistkinje Gayten-LGBT održale su danas zajednički sastanak sa predstavnicama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u vezi sa nastavkom rada Radne grupe za analizu propisa od značaja za transpolne osobe.

Opširnije...

Makedonija: Održana radionica za lekare i psihologe za rad sa trans osobama

 
 
 
Makedonija trening 2U Skoplju je 21. januara održana radionica za zainteresovane lekare/ke i psihologe/škinje za rad sa trans osobama u Makedoniji. Aktivista Gayten-LGBT i kontakt osoba sa beogradskim medicinskim timom, Kristian Ranđelović, govorio je na radionici.

Opširnije...

Usvojen amandman na član 5. Predloga zakona o policiji

narodna skupstina city hallGayten-LGBT pozdravlja usvajanje amandmana na član 5. Predloga zakona o policiji, kojim se reguliše sprečavanje diskriminacije, tako da je sada izričito navedena zabrana diskriminacije po osnovu roda i rodnog identiteta.

Opširnije...

Aktivistkinja Gayten-LGBT kandidatkinja za članstvo u programskom Savetu RTS-a

Jovanka Todorovic na 41. Sednici skupstinskog odbora za kulturu i informisanje1Jedna od kandidatkinja za članstvo u programskom savetu RTS-a je Jovanka Todorović, aktivistkinja organizacije Gayten LGBT, koja je u proteklih šest godina bila aktivna na unapređenju položaja LGBT osoba u Srbiji.

Opširnije...

Liban: trans osobama dozvoljena zakonska promena roda

Lebanon grants trans people rightSud u Libanu doneo je odluku da trans osobe mogu zakonski da promene rod.

Opširnije...