Sastanak sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti

sastanak poverenica6Dana 25. avgusta u prostorijama Fonda za humanitarno pravo održan je sastanak predstavnika Koalicije protiv diskriminacije i Koalicije za pristup pravdi sa Brankicom Janković, poverenicom za zaštitu ravnopravnosti. Koaliciju protiv diskriminacije čine: Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris, organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS, mreža odbora za ljudska prava u Srbiji, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten-LGBT, PRAXIS i Regionalni centar za manjine.

Opširnije...

Zašto se sve više žena identifikuje kao biseks i „bez etikete“, a ne kao lezbejke

skeptical lesbiansSve više žena kažu da su biseksualne ili „bez etikete", kada ih privlače žene – a manje će koristiti nekadašnju odrednicu „lezbejka".Prema istraživanju, u poslednjih godinu dana, zabeležen je pad od 20 % kada se radi o ženama koje se na njihovom sajtu identifikuju kao lezbejke. Od 85.000 ispitanih, zabeležen je skok sa 16 % na 27 % u korist „biseksualnih" – dok je procenat onih koje se odlučuju da se ne odrede, takođe skočio sa 1 % na 9 %.

Opširnije...

Izveštaj: Konferencija „Bolji život za sve osobe sa različitim interseksualnim stanjima“

Cincinnati SkylineDvadesetogodišnjica AIS-DSD grupe podrške, pod sloganom „Svetla...Kamera...Akcija!!!“, obeležena je u Sinsinatiju, SAD, od 31. jula do 02. avgusta 2015. godine. Glavni ciljevi konferencije bili su razmena iskustava, izgradnja saveza i razvoj različitih programa u vezi sa podrškom interseks zajednici i njenoj vidljivosti. Konferenciji je prisustvovao Kristian Ranđelović, Gayten-LGBT.

Opširnije...

Poljski parlament ušao u trans istoriju

Poland 2U sredu 22. jula, donji dom poljskog parlamenta doneo je Zakon o rodnom usaglašavanju (Gender Accordance Act), koji je prvi takav zakon o priznavanju rodne pripadnosti u toj zemlji. Ovaj Zakon o rodnom usaglašavanju obezbeđuje to da niko osim same osobe koja podnosi zahtev, ne bude uključen u proces rodnog priznavanja. 

Opširnije...

Policija pronašla napadača na Dajanu Pospiš

BG OSUDE NAPADA Policija je pronašla i obavila razgovor sa muškarcem koji se sumnjiči da je u centru Novog Sada napao transrodnu osobu Dajanu Pospiš, bivšeg člana ekstremističke organizacije Nacionalni stroj.

Opširnije...