Izveštaj: Forum „LGBTI osobe na političkoj agendi Albanije“

TiranaDevetnaestog maja u Palati kulture u Tirani, Organizacija OMSA (Open Mind Spectrum Albania) organizovala je jednodnevni forum civilnog društva pod nazivom „LGBTI osobe na političkoj agendi Albanije“ na kom su učestvovali predstavnici/e Gayten-LGBT.

Opširnije...

Izveštaj: „Monitoring zločina iz mržnje nad trans osobama“

HC training group photoU Berlinu je od 28. do 30. aprila održan radni sastanak i trening naslovljen „Monitoring zločina iz mržnje nad trans osobama", TGEU i partnerskih organizacija.

Opširnije...

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 2016

20160517LGBTzastava1Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije 2016, obeležen u Beogradu spuštanjem trans i zastave duginih boja sa zgrade Ombudsmana i dešavanjima u organizaciji Gayten-LGBT i Labris.

Opširnije...

Meksiko: obezbeđena promena oznake roda za trans osobe u skladu sa rodnim identitetom

cada quien celebra como le viene en gana o nouJuče je meksički predsednik Enrike Penja Nieto potpisao ustavnu reformu kojom se otvara put istopolnom braku i pravima transrodnih osoba u ovoj zemlji.

Opširnije...

Kanada: ove nedelje novi zakon o rodnom identitetu

LGBT flag in the streets of MontrealKanadska ministarka pravde, Džodi Vilson-Rejbold, priprema zakon o rodnom identitetu, a pretposlavlja se da će biti predstavljen ove nedelje.

Opširnije...