„Poštovanje privatnog i porodičnog života i pristup zdravstvenoj nezi“ na međunarodnoj konferenciji „Budućnost pripada nama“

10686758 818117571542257 5414153888175164566 n 1Kristian Ranđelović, koordinator Gayten-LGBT i osnivač i dugogodišnji voditelj grupe podrške trans* osobama, govorio je o izazovima s kojima se trans* osobe u Srbiji svakodnevno susreću, posledicama nepostojanja jasnih procedura koje bi omogućile promenu podataka u dokumentima i zavisnosti pravnog priznanja roda od medicinskih procedura.

Opširnije...

Pretučen učesnik LGBT konferencije

protestni marsU centru Beograda u Brankovoj ulici u noći sa petka na subotu pretučen je nemački državljanin, učesnik konferenciji o pravima LGBT populacije. Umesto planiranih sesija konferencije, Labris organizuje vanrednu konferenciju za štampu. Nakon konferencije za štampu domaći i međunarodni aktivisti/kinje krenuli su u protestni marš od hotela Metropol.

Opširnije...

Andreja Pejić: Snima se dokumentarac o njenom životnom putu

mdnai0hoismy2dnydf39Jula meseca, Andreja Pejic, australijska manekenka srpskog porekla, poznata po svom androginom izgledu i stilu, autovala se kao trans žena.Trenutno, ona i režiser, njen prijatelj, planiraju da snime dokumetarac o njenoj prošlosti, kao i o njenoj neizvesnoj budućnosti u svetu manekenstva, te stoga traže podršku za snimanje kroz kampanju na Kickstarter-u.

Opširnije...

Parada ponosa 28. septembra od Vlade do Skupštine

217915 gej-parada03-foto-m-djurica fParada ponosa LGBT populacije biće održana u nedelju 28. septembra šetnjom od Vlade do Narodne skupštine, a na platou ispred Skupštine Beograda će se održati žurka, najavili su organizatori.

Opširnije...

Provincetown, američka prestonica gej frendli turizma

provincetownU novijoj istoriji, Provinstaun postaje turistička oaza koja privlači milione Amerikanaca, ali posljednjih godina sve više turista iz raznih krajeva svijeta. No, ono po čemu je poseban jeste epitet vodeće destinacije gej turizma u sjevernoj Americi.

Opširnije...