Poljski parlament ušao u trans istoriju

Poland 2U sredu 22. jula, donji dom poljskog parlamenta doneo je Zakon o rodnom usaglašavanju (Gender Accordance Act), koji je prvi takav zakon o priznavanju rodne pripadnosti u toj zemlji. Ovaj Zakon o rodnom usaglašavanju obezbeđuje to da niko osim same osobe koja podnosi zahtev, ne bude uključen u proces rodnog priznavanja. 

Opširnije...

Policija pronašla napadača na Dajanu Pospiš

BG OSUDE NAPADA Policija je pronašla i obavila razgovor sa muškarcem koji se sumnjiči da je u centru Novog Sada napao transrodnu osobu Dajanu Pospiš, bivšeg člana ekstremističke organizacije Nacionalni stroj.

Opširnije...

Saopštenje za javnost: Informer diskriminisao LGBT osobe

11787448 10152919790207382 217630269 nPoverenica za zaštitu ravnopravnosti utvrdila diskriminaciju LGBT osoba u naslovima: „Zaštitnik građana Saša Janković predlaže – Pederima u Srbiji dati pravo da usvajaju decu", „Šokantan predlog Ombudsmana: Pederi u Srbiji da usvajaju decu?!"

Opširnije...

Zasad bez gej brakova

dru gej 620x0Izmene Porodičnog zakona neće doneti promenu tretiranja bračne zajednice. Ministar Vulin: Kod Srba je način života - muž i žena. Istopolnima priznajemo samo pravo na zaštitu od nasilja u porodici.

Opširnije...

Irska: novi zakon priznaje postojanje transrodnih osoba

irska tJuče su se transrodne osobe u Irskoj izborile za zakonsko priznavanje svog statusa, pošto je usvojen zakon koji im omogućava da promene rod zakonskim putem bez ikakvih medicinskih ili državnih intervencija.

Opširnije...