Pogledaj me, vidjećeš samo čovjeka

1904POCETNATrans priča iz regiona: „O transrodnim osobama uvijek se piše senzacionalistički: kao da se ne radi o ljudima, već o - pojavama. Tako se stvorila atmosfera u kojoj su transrodne osobe jadne. Da je teško - jeste, ali prestanimo sa patetikom i diskriminacijom", kaže sagovornik Portal Analitika, transrodni Podgoričanin, jedna od dvije osobe u Crnoj Gori koje čekaju na prilagođavanje pola.

Opširnije...

Poziv na okupljanje PFLAG grupe - 25. april 2014.

PFLAG SrbijaPFLAG grupu čine roditelji, članovi porodice i prijatelji
posvećeni unapređenju položaja i društvenom prihvatanju LGBT osoba.

Tema sastanka:

Istorijat i delovanje organizacije PFLAG u svetu

Opširnije...

Transrodne osobe u Indiji dobile legalni status

indian transgender smlVrhovni sud Indije priznao je postojanje trećeg roda, koji nije ni muški ni ženski, u istorijskoj presudi koju je transrodna zajednica Indije pozdravila.

Opširnije...

Uključiti celo društvo u borbu protiv diskriminacije

ljudska-prava1 660x330BEOGRAD - U Srbiji je diskriminacija i dalje veoma prisutna, a da bi se iskorenila potrebno je uključiti celo društvo i jasno predvideti ciljeve i novac za njihovo ostvarivanje, rečeno je danas na javnoj raspravi o Nacrtu akcionog plana za sprovođenje Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije.

Opširnije...

Razgovor: Transeksualnost, interseksualnost i X pol/rod

tumblr m6vlwlsATN1qcna1jo1 500Centar za kvir studije vas poziva na 16. skup kvir studija u školskoj 2013/14. godini. U subotu 12. aprila razgovaraće se o temi Transeksualnost, interseksualnost i X pol/rod. Sa vama razgovara Kristian Ranđelović.

Opširnije...