Trans majorka krivičnom prijavom protiv ministra odbrane nastavlja borbu

etiquette-courtroom-main--jpgTrans majorka Helena (M.V.) podnela je krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Bratislava Gašića zbog diskriminacije, saopštilo je Udruženje građana Egal.

Opširnije...

Izrael: trans osobama se dozvoljava zakonska promena roda bez operacije

Pride Gay Parade 2012 No.012 - Flickr - U.S. Embassy Tel AvivIzrael je najavio izmene u svom zakonu o priznavanju rodnog identiteta, tako da tamošnje trans osobe više neće biti primorane da prolaze kroz operativne zahvate kako bi zakonski promenile svoj rod.

Opširnije...

Bezbedni/e i jednaki/e: Nediskriminacija i menadžment diverziteta pri zapošljavanju

eu zastavaNediskiminacija i menadžment diverziteta pri zapošljavanju“ predstavlja saradnju između slovenačkih i srpskih partnera. Ova akcija obuhvata promociju kulturnog diverziteta i izgradnje kapaciteta organizacija u zajednici koje za cilj imaju unapređenje prava diskriminisanih grupa, kao i pružanje usluga u manje razvijenim krajevima Srbije. 

Opširnije...

Prva pritužba trans penzionerke majora Vojske Srbije zbog diskriminacije

prva-prituba-trans-penzionerke-majora-vojske-srbije-zbog-diskriminacije-body-image-1421184384Udruženje građana Egal podnelo je Poverenici za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv ministra odbrane Branislava Gašića, Ministranstva odbrane i Vojske Srbije zbog diskriminacije na osnovu rodnog identiteta trans penzionerke majora Vojske Srbije Helene (M.V.).

Opširnije...

Rusija zakonom zabranila vožnju transvestitima i transseksualcima

moskva guzva 0 0 468X10000Transrodnim i transeksualnim osobama u Rusiji biće zabranjeno da voze na medicinskoj osnovi. Fetišizam, egzibicionizam i voajerizam, takođe su stavljeni na listu "mentalnih poremećaja", na osnovu kojih se osobama zabranjuje da voze. Tu su još i patološko kockanje i kleptomanija.

Opširnije...