Zašto država ne kažnjava napade na borce za ljudska prava i njihovu imovinu?

Foto FonetO tome kako država, pre svih policija i tužilaštvo, puštaju nasilje nad aktivistima i borcima za ljudska prava Danas konstantno podseća. Nažalost, huligani i dalje prolaze nekažnjeno.

Opširnije...

Francuska: proboj ka prvom zakonu o priznavanju roda

trans france 2 1468421894U sredu 12. jula, narodna skupština Francuske odobrila je amandman kojim će se uvesti prvi zakon koji reguliše priznavanje roda (rodnog identiteta) u ovoj zemlji.

Opširnije...

Trening: Razvijanje kapaciteta za pružanje podrške azilantima/kinjama

Razvijanje kapaciteta za pruzanje podrske azilantima kinjamaTrening „Razvijanje kapaciteta za pružanje podrške azilantima/kinjama" održan je u Berlinu 8 i 9. jula 2016, u organizaciji TGEU i ILGA-Europe. Treningu je prisustvovao Milan Đurić, kao predstavnik organizacije Gayten-LGBT.

Opširnije...

BIH: Bolja zaštita LGBTI osoba kroz usvojene izmene Zakona o zabrani diskriminacije

LGBT BiHUsvajanjem izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije BiH na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine, 14. jula 2016, Bosna i Hercegovina je konačno dobila unapređen zakonski okvir za zaštitu od diskriminacije.

Opširnije...

Tajland razmatra uvođenje posebnih zatvora za LGBT zatvorenike/ce

Separate LGBT jails on cardsOdeljenje za zatvore Tajlanda priprema uvođenje zasebnih zatvora za lezbejke, gej, biseks i trans zatvorenike/ce, na taj način nastojeći da unapredi njihovu bezbednost, javlja Bangkok post.

Opširnije...