Svetski dan borbe protiv side

jazasDanas, 1.decembra, obeležava se Svetski dan borbe protiv side i to je prilika da se ljudi širom sveta ujedine u borbi protiv HIV-a, pokažu podršku prema ljudima koji žive sa HIV/AIDS-om i sete se onih koji su umrli.

Opširnije...

Bolivija: istorijska pobeda za trans osobe

Bolivija istorijska pobeda za trans osobeBolivija je predložila zakon kojim se transrodnim osobama omogućava da zvanično promene ime i rod.

Opširnije...

Vijetnam: donet zakon koji štiti prava transrodnih osoba

vietVijetnam je prekjuče doneo zakon koji štiti prava transrodnih osoba.

Opširnije...

Kragujevac: uveden SOS telefon za pomoć LGBT osobama

SOS KragujevacPolicijska uprava u Kragujevcu prva je policijska uprava u Srbiji koja je pokrenula pilot projekat za pomoć LGBT osobama i njihovim porodicama, u okviru koga je otvoren SOS telefon na koji mogu da prijave zločine iz mržnje, nasilje i diskriminaciju.

Opširnije...

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije

medjunarodni dan secanja na zrtve transfobijeOrganizacija Gayten-LGBT juče je u Beogradu obeležila Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije. Aktivisti/kinje i građani/ke okupili su se na Trgu Republike u 20h časova i zapalili sveće u znak sećanja na sve trans osobe koje su izgubile život. Pored trans zastave sa nazivom dana koji se obeležava, aktivisti/kinje su držali/e transparent s porukom: ''Životi trans osoba su važni!''.

Opširnije...