Trudni muškarac izdao memoare - Geten

vesti2Thomas Beatie, transseksualni muškarac koji je šokirao svet u aprilu ove godine najavom da je u sedmom mesecu trudnoće, izdaće memoare ovog meseca.
Thomas Beatie je svoju neverovatnu priču ispričao u The Oprah Winfrey Showu i ta emisija je oborila sve rekorde gledanosti. Njegova priča je stigla na sve naslovne strane, ali je to samo jedan deo u neverovatnoj sagi.

„Labor of Love“ je knjiga u kojoj opisuje svoje teško detinjstvo na Havajima, tranziciju od ženskog ka muškom polu, njegovo venčanje sa Nancy, njegovu pravnu borbu da živi kao muškarac, njegovu borbu da dobije dete i rođenje njihove ćerke Susan. Ova knjiga preispituje društvena, politička i pravna pitanja kada je u pitanju pol, brak i porodica. Thomasova i Nancyna borba da dobiju bebu je fascinantna i dirljiva. Oni su običan par koji je želeo familiju, ali njihov put do trudnoće je istinski neverovatna.

Image„Labor of Love“ je mnogo više od priče o drugačijoj trudnoći, već je predivna ljubavna priča, priča o suprotstavljanju društvenim konvencijama i snažan dokaz evolucije porodice u novom milenijumu.

Izvor/Prevod:Queeria