Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje, utvrdio je 6. februara 2017. godine listu od 28 kandidata i kandidatkinja za članove/ice Programskog saveta RTS, sa kojima je prethodno na sednici tog skupštinskog tela obavljen razgovor.

Sa te liste kandidata, Upravni odbor RTS izabraće 15 članova/ica tog savetodavnog tela, a sednica Upravnog odbora RTS na kojoj će se birati članovi/ice Programskog saveta RTS, biće održana 21. februara 2017.

Među kandidatima za Programski savet RTS koji je utvrdio skupštinski odbor, nalaze se kandidati koje je predložila Koalicija protiv diskriminacije, Jovanka Todorović iz organizacije Gayten-LGBT i Milan Janković iz Udruženja studenata sa hendikepom, a koji su na razgovoru rekli da će pored zalaganja za stavljanje u fokus LGBT osoba i osoba sa invaliditetom, raditi i na vidljivosti drugih manjinskih zajednica u Srbiji.

Na listi utvrđenih kandidata/kinja nalaze se i Ivona Katić, Ana Mandić i Aleksandar Zagorac, koji su u kabinetu predsednika Srbije zaduženi za saradnju sa medijima. Ostali kandidati i kandidatkinje su: Branko Gardašević, Tijana Naumović, Miloš Stokić, Mirjana Maksimović, Tijana Kasper, Želimir Gvardiol, Maja Radović, Borka Popović, Balša Ðogo, Aleksandar Dunđerin, Milivoje Pavlović, Predrag Obradović, Dejan Milenković, Vladan Terzić, Ivan Karl, Snežana Cvetković, Nebojša Spaić, Ivan Topalović, Duško Medić, Maja Vukadinović, Nikola Stojanović, Vuk Žugić, Dijana Subotički Miletić i Milan Janković.

Detaljnije o ovoj vesti ovde.

AŽURIRANA VEST 22. februar: Na sednici Upravnog odbora RTS-a, održanoj 21. februara, izabrani su članovi/ice Programskog saveta RTS među kojima je i dugogodišnja LGBT aktivistkinja, programska koordinatorka organizacije Gayten-LGBT, Jovanka Todorović. Sa liste kandidata/kinja utvrđene 6. februara kada je izabrano 28 članova/ica, juče je izabrano 15 članova/ica, među kojima je i Jovanka Todorović.

Priredile: JT/MJ