Uhapšene četiri osobe nakon napada na Prajd info centar u centru Beograda - Geten

Gayten-LGBT najoštrije osuđuje nasilnički i homofobni napad na Prajd info centar u Beogradu koji se desio u petak uveče.

Napad se dogodio oko 17 i 30, kaže Miletić i dodaje da je učestvovalo sedam osoba koje su udarale po vratima i vređale zaposlene u Prajd info centru, nakon čega je obaveštena policija.

Niko nije povređen, a napad je snimljen sigurnosnim kamerama koje se nalaze na prostorijama Prajd info centra.

Gayten-LGBT najoštrije osuđuje nasilnički i homofobni napad na Prajd info centar u Beogradu u petak uveče. Zločin iz mržnje je nedopustiv i predstavlja krivično delo prema krivičnom zakoniku Republike Srbije (član 54a) od 2012 godine. Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa i očekujemo da će počinioci biti pravilno i brzo procesuirani.

Prajd info centar je mesto za informisanje, obrazovanje i razmenu mišljenja. Od otvaranja u ovom prostoru avgusta prošle godine održane su brojne diskusije, predavanja, kreativne radionice i prikazani brojni filmovi. Nekoliko dešavanja u organizaciji Gayten-LGBT održano je u ovom prostoru. Uz naše smo prijatelje i prijateljice iz Prajd info centra i šaljemo im podršku.

 

Izvor: Uhapšene četiri osobe nakon napada na Prajd info centar u centru Beograda