Trans grupa podrške ugostila posetioce Delikatesnog ponedeljka - Geten

Sinoć su u Kulturnom centru Grad, u okviru manifestacije Delikatesni ponedeljak članovi i članice naše trans grupe podrške kuvali za vas. Na meniju su bile lazanje, paste rižoto, a za muziku je bila zadužena Sonja Sajzor. Hvala svima koji su došli, družili se s nama i podržali trans osobe u Srbiji.
 
Deo atmosfere sa sinoćnjeg dešavaja možete osetiti na fotografijama ispod. Autorka fotografija je Tijana Stojković.

Prva grupa (samo) podrške za trans osobe u organizaciji Gayten-LGBT počela je sa radom 2006. godine. Trans osobe (transrodne, transpolne, cross-dresseri, osobe koje se rodno ne određuju i ostali/e) mogu da se priključe radu grupe u sigurnim i zaštićenim uslovima.

Konsultacije, savetovanje i psihoterapijska podrška su besplatni, anonimni i poverljivi, i zasnivaju se na poštovanju autonomije osobe koja nam se obraća i izgradnji odnosa sigurnosti i poverenja. Zbog toga je važno da je mesto okupljanja prava oaza mira i poštovanja gde naši članovi/ce mogu otvoreno da razgovaraju o svojim iskustvima i problemima, ali i da međusobno podele svoje uspešne priče.

Na sastanke samopomoći i podrške dolaze i bivši članovi i članice grupe koji/e govore o svojim iskustvima o procesu prilagođavanja tela rodnom identitetu i ohrabruju članove i članice da prođu kroz tranziciju u trenutku kada budu spremni i ukoliko je to ono što žele. Grupa postoji 13 godina i kroz nju je prošlo više od 120 članova i članica, a vodi je trans i interseks aktivista i koordinator, Kristian Ranđelović.

Ukoliko ste trans ili se rodno ne određujete i želite da se priključite Gayten trans grupi podrške, dođite na Delikatesni ponedeljak da se upoznamo! Ako niste iz Beograda ili ste sprečeni da dođete, više informacija o grupi možete naći ovde.

Priredila: MJ