Moje autovanje - Geten

moje autovanjeU sredu 16. decembra u 17 časova u KC Gradu održaće se razgovor na temu autovanja. Autovanje predstavlja jedan od najvažnijih trenutaka u životu svake LGBT+ osobe. To je momenat u kome LGBT+ osoba saopštava drugima da je drugačije seksualne orijentacije ili drugačijeg rodnog identiteta. U društvu u kojem živimo, skoro svakodnevno smo izloženi ovakvim trenucima. Upravo zato, autovanje nije samo najznačajni, već i emotivno najzahtevniji proces kroz koji svaka LGBT+ osoba prolazi.

Ipak, koliko se god složili/e da je ovaj proces važan, on ostaje kontroverzno pitanje, kako u društvu, tako i u samoj LGBT+ zajednici, odnosno među LGBT+ osobama. Postavljaju se brojna pitanja: Zašto je outovanje toliko važno, zašto neko mora da kaže da je LGBT+ osoba, zašto ne može da ćuti i živi kao i pre autovanja, da li je zaista bitno da se što više ljudi autuje, koliko bi za naše društvo bilo značajno da u Srbiji postoji autovana javna ličnost, šta nam autovanje donosi, a šta oduzima, kome smo se prvi put autovali? Na panelu će govoriti Dragoslava Barzut, Gordana Mitrović, Ksenija Forca, Kristijan Ranđelović, Nataša Popović, Pavle Radovanović i Blagoje Vić.

Odgovore na ova i druga pitanja u vezi sa ovom značajnom temom daće gošće i gosti novog izdanja Razgovora sa zajednicom. Razgovori sa zajednicom predstavljaju seriju razgovora o važnim temama koje se tiču LGBT zajednice iznutra i organizuju se jednom mesečno. Ukoliko imate neki predlog ili sugestiju koja bi tema mogla da se nađe u okviru Razgovora, pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili se javite na FB stranici: https://www.facebook.com/parada.beograd  ili sajtu: www.parada.rs.