42. Beogradski Ignajt - "Uključi se 7" - Geten

Belgrade Ignite vas poziva na 42. Beogradski Ignajt pod nazivom “Uključi se 7” koji zajedno tradicionalno organizuju Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Udruženje građana Srbija u pokretu.

Dešavanje se održava u sredu, 11. decembra u Impact Hub-u, Makedonska 21, od 18 časova.

Na smotri petominutnih prezentacija koja je tradicionalno posvećena promovisanju društva jednakih mogućnosti prezenteri i prezenterke će na osnovu sopstvenog iskustva govoriti o socijalnom uključivanju i svojim primerom pokazati šta pojedinci mogu da urade kako bi svoje zajednice učinili ravnopravnim okruženjem. 

Jedna od učesnica je i naša Agata Milan Đurić, koordinatorka Getena, aktivistkinja, i performerka.

Agata Milan Đurić je aktivistkinja iz Beograda koja je započela bavljenje aktivizmom u našoj prvoj organizaciji za prava lezbejki i gej muškaraca, Arkadiji. Osnivačica je organizacije Geten i LGBTIQ SOS telefona, prvih intersekcionalnih programa o višestrukoj diskriminaciji i grupa podrške za trans osobe, Rome i Romkinje LGBTIQ. Saradnica je različitih međunarodnih organizacija. Osim što je koautorka i voditeljka prve radio emisije o LGBTIQ temama, Gayming, prva je trans queer performerka u Srbiji.

FB ivent

Priredila MJ