Page 1 of 1

Kako sam naučila da doživim orgazam nakon operacije prilagođavanja tela

Posted: Wed Dec 06, 2017 1:35 pm
by EYA
Ljudi koji su transfobični šire tri najveća mita o transrodnim ženama koje su prošle kroz proces prilagođavanja tela rodnom identitetu. Prvi je taj da su naša tela „iskasapljena“. Drugi je da se kajemo zbog onog što smo uradile. Treći je da ne možemo da svršimo.

Nijedan od ovih mitova nije tačan. Naučna istraživanja to dokazuju, kao i moje lično iskustvo.

Dugo nisam želela da ispričam svoju priču. Međutim, teško je pobiti te transfobične izmišljotine, a da pri tom ne skliznete u lične i potencijalno neprijatne vode. Kako je kolumnistkinja magazina Vogue, Karli Skiortino, nedavno primetila, „ne razgovaramo dovoljno o seksu kod žena koje su prošle kroz operaciju prilagođavanja tela rodnom identitetu,“ delimično zbog toga što mi koji smo deo transrodne zajednice obično želimo da „sklonimo fokus sa same operacije, kada se novinari tokom razgovora uhvate upravo teme naših genitalija.

„Da li je vreme za pažljiv razgovor o seksu i zadovoljstvu trans žena?“ pita se Skiortino.

Ta diskusija se već dešava, ali daleko od naših znatiželjnih očiju. Međutim, iako transrodne osobe nisu dužne da razjašnjavaju pogrešna shvatanja javnosti o svojoj intimi, evo ja se prijavljujem. Ona tri mita su predugo sa nama i vreme je da ih raskrinkam/o.

Pročitajte ceo tekst http://transserbia.org/telo/prakticni-s ... vanja-tela

Re: Kako sam naučila da doživim orgazam nakon operacije prilagođavanja tela

Posted: Thu Dec 07, 2017 11:49 am
by persida
Odličan tekst!