Page 1 of 1

"Slavimo svoje raznolikosti": Regionalni konkurs za ličnu priču za trans, inter i rodno varijantne osobe

Posted: Mon Jan 30, 2017 10:35 am
by Dorijan
Ako si trans, inter ili rodno varijantna osoba iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, i želiš podijeliti svoju priču i na taj način dati svoj doprinos vidljivosti trans, inter i rodno varijantnih osoba u našem regionu - evo prave prilike za to! Kvir Montenegro prikuplja priče TIRV osoba iz regiona koje ćemo skupiti u jednu divnu knjižicu. Sve što treba da uradiš jeste da napišeš svoju priču, a mi ti dajemo neke teme koje želimo da imaš na umu prilikom pisanja:

- Ispričaj nam kako je tekao tvoj put otkrivanja svog identiteta sebi i svojoj okolini
- Izdvoji najupečatljiviju jednu ili nekoliko situacija sa kojima si se suočio_la tokom svog autovanja
- Opiši da li si se susretao_la sa nekim poteškoćama tokom svog autovanja
- Opiši kako vidiš svoj identitet i šta on za tebe znači
- Opiši sebe kao osobu, svoja interesovanja i osobine koje izdvajaš
- Pošalji poruku osobama koje se nalaze u sličnoj situaciji kao ti, koja može pomoći osnaženju tih osoba i prevazilaženju situacija sa kojima si se ti susretao_la

Znaj da imaš potpunu slobodu da napišeš svoju priču onako kako smatraš da treba i daš joj naslov koji će najbolje oslikavati njenu suštinu! Molimo te da tekst ne bude duži od dvije strane, kako bi svi_e imali_e priliku da opišu svoju priču jednako.

Pošalji svoju priču najkasnije do 25.2.2017. na mail trans@queermontenegro.org. Tekst možeš potpisati svojim punim imenom ako želiš, kao i pseudonimom.
Javi nam se, čekamo tvoju priču!

Kvir Montenegro vrši selekciju objavljenih priča, te zadržava autorska prava za dalje objavljivanje i korišćenje priča, te slanje priča na konkurs podrazumijeva da su autori_ke prihvatili uslove učešća. Potrudićemo se da priče koje se ne budu našle u publikaciji, budu objavljene online, tako da svačija priča bude podijeljena! Konkurs se realizuje u okviru projekta "Izgradnja trans zajednice u Crnoj Gori" podržanog od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Image