Mislim da sam Tansgender

Pričajte otvoreno o najintimnijim temama
Post Reply
Alexa995
Posts: 2
Joined: Sat Apr 27, 2019 4:46 pm

Mislim da sam Tansgender

Post by Alexa995 » Sun Apr 28, 2019 6:47 am

Pozdrav svima.

Iskreno ne znam odakle da pocnem. Rodjen sam 1995 godine kao sin jedinac. Oko svoje 10 godine sam shvatio da sam Gay ali nisam imao nikakvih iskustava do svoje 14 godine. Tokom godina sam uvek morao da se pokazujem kao str8 sin,brat i drug. Oblacio se strogo elegantno. Pantalone i kosulje su bile deo moje svakodnevnice. Negde oko punoletstva sam odlucio da je dosta bilo vise skrivanja i autovao sam se Ocu. (Inace sam dete Razvedenih roditelja. I ziveo sam sa ocem.) Na prvi pogled njegova reakcija je bila i vise nego dobra. Da bi par dana nakon svog 18og rodjendana bio izbacen na ulicu kao pseto. U pola noci bez stvari. Godinu dana pre svega toga resio sam da se oprobam u frizeraju i poceo da ucim zanat za zenskog frizera. U tom periodu sam poceo i da ucim za sminkera. Nekada kazem sebi da je to bio period kada sam shvatio da sam Transrodan. Sve su me vise privlacile zenske stvari, sminkao sam se kradom kad svi odu. Zakljucao bih se u wc-u i nasminkao se i onda sve to skinuo i otisao kuci. Cak sam vise puta uzimao perike sa posla i kuci se oblacio i sminkao. Bio sam to sto sam zeleo samo za sebe. Pocetkom 2013 godine sam upoznao jedno prelepo i predivno stvorenje. Svoga dugogodisnjeg partnera. Danas je nasa 6 godisnjica. Dugo sam pokusavao da mu kazem da mislim da sam transgender. Ali nisam imao snage do pre 2 godine. Nazalost nije me shvatio. Rekao mi je da je to samo prolazna faza i da ce to da me prodje. Ali to ne prolazi od dana kada sam prvi put pomislio. Mnogo stvari me koci da odem kod lekara i popricam o svemu. Prvenstveno zato sto zivim u Srbiji, a onda postoji i strah da ne izgubim osobu koju volim neobjasnjivo mnogo. Osobu koja me je spasila i pomogla kao niko nikada u zivotu.

Ako ima na ovom forumu neko ko je prosao kroz ovo sve. A logicno da ima. Ja vas molim da mi pomognete. Dajte mi savet. Sta da radim?

Blueblue97
Posts: 2
Joined: Sat Nov 17, 2018 6:21 pm

Re: Mislim da sam Tansgender

Post by Blueblue97 » Sat Jun 22, 2019 4:11 pm

Pozdrav. :) Većina nas se suočavala sa odbacivanjem i to nam je zajednička crta, ako ne od porodice onda od prijatelja itd. Ako voliš oblačenje u suprotan pol ne znači da si transrodan. Šminkanje i slične stvari nisu dokaz da zapravo poseduješ ženski mozak... jer ima žena kao i trans žena koje ne vole šminkanje, perike i slično.

Imam par pitanja. Ovo su najčešći razlozi zbog koga je neko transrodan?

Da li si imao ili još imaš problema sa prihvatanjem muških karakteristika koje su se razvile u pubertetu
? Stvaraju li ti oni nelagodu
Glas, dlakavost, jabučica, visina, razvoj kostiju itd...

Da li se taj osecaj pripadnosti ženskom rodu javlja od najranijeg uzrasta?

Imaš li želju da koristiš hormone i slične modifikacije tijela?

Doživljavaš li disforiju, nelagodu, depresiju kada te ljudi konstantno nazivaju muškarcem, ubacuju te u tu kategoriju...

Imaš li želju non-stop izgledati kao žena?

Mislim, jako je komplikovano i moraš biti jako siguran... Postoji još mnogo pitanja. Možda si jednostavno gay muškarac koji voli biti drag queen ili povremeno imati ženski izgled. Jako je bitno preispitati sebe jer ne znam kakvi su tvoji planovi za tranziciju itd.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests