ParentsSkoro svi/e u LGBT zajednici imaju svoju priču o coming out-u, čak i kada je to autovanje bilo poprilično očigledno. Ali retko ko može da kaže da je njegovo/njeno autovanje posledica zajedničkog napora, a to je ono što čini iskustvo Luka i Adama Monastera, blizanaca iz Kanade (21), tako zanimljivim.

Njihov divan video koji je već dostigao visoku gledanost a snimljen je u tajnosti, prikazuje kako se njih dvojica zajedno autuju svojim roditeljima, od kojih nijedno ne izgleda uznemireno niti šokirano. I to je savršen primer toga kako roditelji treba da reaguju na autovanje svog deteta ili dece.Monasterovi kažu da su oduvek pretpostavljali da je Luk gej, ali da nisu imali pojma za drugog sina. Adam im je rekao da je pokušao i da se jako trudio da bude strejt, ali da nije mogao da živi laž. Majka im odgovara nežno sa, "Momci vi imate svoje živote."


I majka i otac postavljaju osnovna pitanja ("Da li si siguran?" i "Da li si ikada imao devojku?"), ali bez ikakve osude. Oba roditelja izgledaju zadovoljno, čak donekle izgleda i kao da im je lakše jer im sinovi postupaju onako kako im savest nalaže.


Blizanci, su s druge strane presrećni čim se čitava stvar završila. "Zvančno smo izašli iz ormara!  Slobodan sam! Osećam se živim!", uzvikuje Luk u kameru. Adam kaže da je za njega proces autovanja bio i svojevrsna katarza i da je doneo određenu jasnoću sa sobom: "Ljude baš briga (za to što si gej), a roditelji će te uvek voleti bez obzira na sve."


Ovaj video predstavlja jak kontrast srceparajućem klipu koji se pojavio prošle nedelje, a čiji je autor Danijel Pirs, koji je pretrpeo užasno verbalno i fizičko nasilje kada se autovao svojoj porodici. Na svu sreću, njegova priča će možda imati srećan kraj, zahvaljujući ljudima koji mu pružaju podršku na netu i koji su za sada donirali blizu 100 000 dolara(http://mic.com/articles/97722/the-internet-raised-nearly-100-000-for-the-gay-teen-who-got-disowned-by-his-parents) za Pirsa, putem stranice GoFundMe koju je postavio njegov dečko.
Prevod: MJ.
Izvor: http://mic.com