n-TRANSPARENT-large570Amazonova serija Transparent, nije oduševila samo kritičare koji su je već nazvali „jednom od najboljih serija godine.“ Ovaj dirljivi prikaz jednog roditelja koja se autuje kao transrodna osoba svojoj porodici, takođe je skrenuo pažnju na jednu novu vrstu porodice koja sve više postaje uobičajena pojava.

Priče o stvarnim trans roditeljima jednako su lepe kao i ona prikazana u seriji „Transparent“, i evo o čemu je novinarka kanala HuffPost Live razgovarala sa nekoliko trans roditelja:


U ovom videu, transrodni tata Trevor Mekdonald, otvara se i govori o svom jedinstvenom iskustvu roditeljstva. Trevor je započeo proces tranzicije sa 23 godine. Kako objašnjava, imao je gornju operaciju uklanjanja ženskih grudi, ali se odlučio da se ne podvrgne „donjoj operaciji“, čime je sačuvana njegova sposobnost rađanja. Prošle godine, Trevor se venčao sa svojim partnerom Ijanom, i potom ostao u drugom stanju.

Iako nema grudi, Trevor je saznao da može da proizvede male količine mleka kojim bi mogao da hrani svoga sina. Trebalo je puno truda, ali je na kraju i uspeo, i na svom blogu pisao o iskustvu dojenja i kako je to uticalo na njega. Pročitajte Trevorov post o iskustvu dojenja ovde.

Intervju sa Trevorom Mekdonaldom je definitivno vredan pažnje. Ne samo da u njemu Trevor na vrlo zanimljiv način govori o svom iskustvu, već i tokom intervjua doji drugu bebu koju je dobio sa Ijanom.

Upoznajte još tri vrlo inspirativna roditelja/ke - dve trans mame i jednog trans tatu - koji/e žive svoje istine i podižu decu nakon procesa tranzicije kroz koje su prošli/e ovde.

Prevod:MJ
Izvor: www.huffingtonpost.com

Filmovi i serije

 • Kvir arhiv intervju: Agata Milan Đurić +

  Kvir arhiv intervju: Agata Milan Đurić Agata Milan Đurić u intervjuu za inicijativu Kvir arhiv. Opširnije...
 • TDOR2019: Borba se nastavlja! U zajedništvu je naša snaga! +

  TDOR2019: Borba se nastavlja! U zajedništvu je naša snaga! Pogledajte video organizacije TGEU Transgender Europe, koji je nastao povodom ovogodišnjeg Dana sećanja na žrtve transfobije. Opširnije...
 • UN Serbia: Različitost nije bolest! Različitost je sve što jesam! +

  UN Serbia: Različitost nije bolest! Različitost je sve što jesam! Pogledajte spot UN Serbia povodom ovogodišnjeg Dana sećanja na žrtve transfobije (TDOR). Opširnije...
 • Astraea: Dan sećanja na žrtve transfobije 2019 +

  Astraea: Dan sećanja na žrtve transfobije 2019 Pogledajte video klip organizacije Astraea povodom ovogodišnjeg Dana sećanja na žrtve transfobije. Opširnije...
 • Jedaneasti festival queer filma Merlinka stiže u decembru +

  Jedaneasti festival queer filma Merlinka stiže u decembru Jedanaesti festival "Merlinka" održaće se u Domu omladine Beograda od 5. do 8. decembra 2019. godine.  Opširnije...
 • 1