464073781 640„Ovih dana svi žele da izgledaju isto. Ja volim osobe koje izgledaju drugačije“, kaže Brus Veber o snimanju modela, šminkera, studenata, od kojih su svi ispričali svoje lične priče za kratak film „Jedna neobična priča za laku noć“. Ovaj kratki film prikazuje grupu osoba koje se identifikuju kao transrodne – od mejkap umetnika Niki Mnrej, do modela Ines Rau i Žizel Ekstravagance – svi/e oni/e za film otkrivaju svoje lične biografije, koje uključuju njihove prijatelje i porodicu.

Veber, čiji rad karakteriše američka estetika definisana njegovom saradnjom sa poznatim modnim brendovima, želeo je da približi probleme transrodne zajednice i stavi ih u žižu debate o LGBT pitanju. „Bilo mije važno da pokažem kako izgledaju sistemi podrške. Nije važno imati podršku samo tokom odrastanja, već tokom celog života.“

Naglasio je da je želeo da snima u Njujorku, zbog lepote grada i Central parka. Tokom filma, mogu se videti inserti iz drugog filma, The Boy with Green Hair. Veber kaže da mu je taj film mnogo značio tokom odrastanja. Uvek sam provodio vreme crtajući ili čitajući knjige u biblioteci, umesto da igram fudbal, tako da sam razumeo kako se taj dečak oseća. Čini mi se da je sjajna stvar kada si drugačiji, to je ono što ti daje ličnost, postaješ poseban. Kada je u pitanju rod, kada nekog sretnem, ne zanima me da li je ta osoba muškarac ili žena, samo me interesuje imaju li dušu.

Prevod: MJ

Izvor: www.nowness.com/