U novom intervjuu za magazin Marie Claire, Majli je prozvala Holivud zbog njegovih duplih standarda kada su muškarci i žene u pitanju. Njoj je u prošlosti bilo zamereno što u jednoj pesmi pominje jednu vrstu droge, dok kada muškarci rade to isto, niko ne reaguje.

"Ima toliko seksizma, toliko ejdžizma u muzičkoj industriji." Kada reperi repuju o drogama, mediji se ne obaziru, a kada ja to radim, odmah sam narkomanska kurva."

miley sexism2

Takođe se osvrnula na upotrebu nasilja u spotovima Tejlor Svift, a ona sama je kritikovana zbog svoje seksualnosti i njenog ispoljavanja na ekranu."Ne razumem upotrebu nasilja i veličananje osvete nad drugom ženom, koleginicom", rekla je aludirajući na najnoviji spot Tejlor Svift. „To je ok, ali sam ja obnaženih grudi veliki problem."

Početkom godine, Majli je rekla da se rodno ne određuje, i lanisrala je dvonedeljnu kampanju na Instagramu, naslovljenu InstaPride, kako bi slavila "transrodne i rodno varijantne osobe širom zemlje".

miley insta pride

Majli je izjavila za Paper magazine takođe ove godine, da se zabavljala ozbiljno sa ženama kao što je sa svojim bivšim verenikom i bivšim momkom, ali da za takve stvari mediji nisu nikada pokazali interesovanje.

„Ne identifikujem se u okviru koncepta rodne binarnosti, niti to očekujem od svog partnera“, rekla je ona. „Imala sam ozbiljne veze sa ženama, ali ljude to ne zanima, a ja nikada nisam isticala.“

Prevod:  MJ
Izvor: http://www.attn.com/stories/2693/miley-cyrus-marie-claire-interview