The New York Historical Society nedavno je došlo do jednog broja sjajnih fotografija koje dokumentuju život u Njujorku – divnih snimaka žena iz nekada ozloglašenog njujorškog kraja, Meatpacking District. Iako to nije jedan od trendi i bogataških krajeva ovog grada, osamdesetih godina prošlog veka ovo je bilo najnotornije odredište kada su u pitanju seks klubovi, droga i prostitucija, i posebno trans osobe. Mnogi od ovih seks klubova su čak nasilno pozatvarani kada je panika od AIDS-a dostigla vrhunac.


To je integralan deo istorije grada, i iako likovi koji su nastanjivali ovaj deo grada noću odavno nisu sa nama, fotografije Džefa Kovena predstavljaju dokaz da su sve one/i nekada postojale/i. Sa sajta Historical Society:

Kada je New York Historical dobio ove fotografije, Džef Koven je tu uključio i rukom kucane četiri stranice narativa naslovljenih sa „U šetnji sa drag kraljicama“. Tu umetnik opisuje osobe koje je fotografisao, seća se razgovora sa njima, i iskazuje svoje mišljenje, koristeći se britkim stilom pisanja koji podseća na pisce bit generacije.

Koven mapira „Šetnju“ od 17. i 9. Avenije, pa sve na zapad do reke Hadson, do južnog oboda Meatpacking District-a u Gensvortu. Njegovi zapisi bave se beskućnicima, narkomanima, prostitucijom, krađom, i čestim napadima noću u ovom kraju, što predstavlja snažan kontrast sindikalnim radnicima koji rade u mesarama i stovarištima tokom dana. Koven ovaj deo grada naziva „utočište najbrojnije transvestitske supkulture na istočnoj obali.“ A sa dolaskom kreka i HIV/AIDS-a osamdesetih godina prošlog veka, kaže da „cena greha nikada nije bila viša.“

dragkvin1

dragkvin2

dragkvin3

dragkvin4

dragkvin5

Izvor:   http://dangerousminds.net/comments/the_drag_queen_stroll_scenes_from_nycs_notorious_meatpacking_district

Prevod: MJ