za izložbuIzložba fotografija u produkciji novosadske Grupe za podršku mladim LGB osobama „Izađi“, sa temom „Gender noncomformity“ ima za cilj istraživanje poimanja roda, pola, rodnog identiteta i seksualne orijentacije, kao i približavanje ovih termina široj javnosti. Izložba je koncipirana tako da se kroz deset umetničkih fotografija prikažu ličnosti koje svojim razmišljanjem, oblačenjem i/ili ponašanjem izlaze iz društveno prihvatljivog okvira poimanja pola i roda. Kako bi se izbeglo kopiranje fotografija, odabrani model je u saradnji sa šminkerima, kostimografima i fotografom, proučavao odabrane ličnosti i predstavio ih što je verodostojnije bilo moguće.

Izložbu prati i štampani materijal u vidu brošure koja sadrži sve potrebne informacije o terminima rodno nekonformiranje, rodna različitost, rodni identitet, seksualna orijentacija i druge, detalje o životima svih prikazanih ličnosti.

Otvaranje izložbe je u subotu 17. septembra u okviru Nedelje ponosa 2016, od 19 časova u Kulturnom centru Grad, i trajaće do 18. septembra.