Otvaranje izložbe TransBalkan - Geten

Pozivamo vas na otvranje izložbe fotografija pod nazivom TransBalkan autora Aleksandra Crnogorca. Otvaranje izložbe je zakazano za 5. februar u Galeriji Doma omladine u 19 časova. Izložba ce trajati od 5. do 23. februara.

Projekat TransBalkan je vizuelni projekat fotografsko-dokumentarne prirode. Namera autora je da kroz seriju portreta kao i kratkih intervjua široj javnosti predstavi tridesetak transeksualnih osoba kroz čija lična iskustva posmatrač može da dobije potpuniju sliku i shvatanje trans zajednice na našim prostorima u aktualnom trenutku. Prema rečima Aleksandra Crnogorca, osobe koje je fotografisao su različitih godina, porekla, obrazovanja, i nalaze se u različitim fazama svog ličnog procesa tranzicije. Podizanjem njihove vidljivosti, želeo je da doprinese adekvatnijem upoznavanju s trans osobama i podstakne viši stepen razumevanja prema istoj.

Aleksandar Crnogorac je rođen u Beču 1979. godine u porodici jugoslovenskog porekla. Detinjstvo je proveo u Beogradu, a nakon toga se školovao u Americi, Engleskoj i Francuskoj. U svom fotografskom radu posvećen je dokumentovanju različitih aspekata ljudskog iskustva i života. U velikom broju svojih ostvarenih radova autor istražuje vezu između fizičkog aspekta ljudskog iskustva, u vezi sa ljudskim telom i ličnim identitetom. Trenutno živi i radi između Milana i Beograda i posvećen je dugotrajnim dokumentarnim radovima, kao i komercijalnoj i portretskoj fotografiji.

Priredila: MJ