Untitled 1 1024x768Konferencija ima za cilj da pokaže koje prednosti dobija društvo od uključivanja LGBTI lidera u demokratske procese kao i da ukaže na najbolje prakse u procesima demokratskog učešća i zaštite ljudskih prava LGBTI osoba na Balkanu.

Učesnici/ce će imati prilike da se uključe u dvodnevnu diskusiju ali takođe i da prisustvuju treningu za razvoj liderskih veština. Učesnici konferencije će stvoriti mreže koje će im pomoći da rade na jačanju demokratskog učešća i ljudskih prava LGBTI populacije.

Konferencija će obuhvatiti LGBTI lidere – politički aktivne u političkim strankama ili one koji su zainteresovani da uzmu učešće.

Konferencija „Demokratija za sve: Politička participacija LGBTI osoba u zemljama Zapadnog Balkana" će biti prostor za razmišljanje, dijalog i razmenu iskustva za LGBTI liderima i saveznicima.

Ciljevi konferencije:

  • Identifikovanje napretka, izazova i najbolje prakse u procesima demokratskog učešća i ljudskih prava LGBTI populacije u regionu;
  • Zajedničko promišljanje načina na koji organizacije civilnog društva mogu postaviti ideju ravnopravnosti LGBTI osoba na agendu državnih institucija;
  • Povezivanje narodnih poslanika iz zemalja Zapadnog Balkana sa kolegama/cama iz zemalja EU kako bi razmenili ideje o njihovoj ulozi na unapređenju jednakosti

Radni jezik konferencije je engleski. Prevod na BHS će biti obezbeđen.

Transport i smeštaj će biti obezbeđen od strane organizatora.

Da biste se prijavili za konferenciju molimo vas da ispunite Aplikacioni formular.

Organizatori: Gej i Lezbejski Viktori Institut, Hiršfeld Edi Fondacija, Labris – Organizacija za lezbejska ljudska prava.

Izvor: labris.org.rs