Operacije promene pola u GAK Narodni front - Geten

Dr Dušan Stanojević, načelnik beogradskog GAK-a, sa saradnicima je razvio sopstvenu školu promene pola, a nedavno je jednoj ženi sa ratišta iz Iraka ugradio penis sa svim normalnim funkcijama.

Beogradska Ginekološko-akušerska klinika "Narodni front" poslednjih godina postala je mesto iz koga pacijenti izlaze sa suzama radosnicama. Mimo svetskih standarda i medicinskih zakonitosti ovde se spasavaju životi novorođenčadi, određuje trenutak kad koja od beba od recimo tri začete može da izađe iz majčine utrobe, pobeđuju teške urođene anomalije i najteži maligni tumori, ugrađuju vagine... Sve u korist ženskog pola i više od toga.

Iz takve klinike niču tri u svetu, po mnogočemu, jedinstvena centra - za promenu pola, za ugradnju veštačke materice i vagine i genetska laboratorija. Sva tri centra vezana su za ime profesora dr Dušana Stanojevića, direktora "Narodnog fronta", ginekološkog hirurga magičnog skalpela. Za "Vesti" bez uvijanja i bez osećanja zatečenosti, u svom maniru, objašnjava:

- Em, smo bolji od najboljih, em, smo najjeftiniji, sve je transparentno i ništa ispod žita. Unapred se znaju cene usluga koje samo možemo mi da uradimo u svetu ili ih radi neznatan broj stručnjaka - priča dr Stanojević.

GAK "Narodni front" i ekipa dr Stanojevića postala je čuvena po sopstvenoj školi promene pola, koja je stekla poverenje posebno pacijenata iz najbogatijih zemalja i najrazvijenijih medicina - SAD, Kanade, Velike Britanije, Holandije, Japana...

Dolazili su sa svih strana, a nedavni slučaj čini se nadmašuje sve dosadašnje i više podseća na događaj iz virtuelnog sveta.

- Bilo je raznih zahteva, pa i prohteva, hoće muškarac da bude žensko, hoće žensko da bude muškarac. Žele da im bude penis, ovoliki, onoliki, insistiraju na estetici.

I odjednom stiže nam nesvakidašnji pacijent sa ratišta iz Iraka sa namerom da promeni pol. Reč je o ženi koja služi u američkoj mornarici. Rekla nam je otvoreno - smučilo mi se, hoću da imam pravi penis, hoću da budem pravi vojnik. Razumeli smo je i usrećili. Napravili smo joj do sada najduži penis od osam centimetara i to sa savršenom erotskom funkcijom. Inače, uradimo godišnje i do dvadeset promena pola u "Narodnom frontu".

Kada smo dr Stanojevića pitali za ugrađivanje veštačke materice, malo je zastao, razmislio o posledicama, ali je nastavio:

- Ta oblast za sada nije regulisana zakonom, ali postaćemo centar za ugradnju materice, vagine, jajnika. Znate često se rađaju devojčice sa urođenim anomalijama, bez vagine, bez materice, bez vagine i materice, bez jajnika a sa vaginom. I sve one posle devetnaeste hoće da budu žene. A ja se borim da iz emotivnih i fizičkih razloga dobiju to što im je priroda oduzela.

Naš sagovornik kaže da "Narodni front" nije poznat samo po promeni pola, već je čuven u svetu i po tome što radi svu moguću ginekološku hirurgiju koja je i za velike svetske medicinske centre misaona imenica. To je postignuto, ističe, zahvaljujući odavno formiranoj sopstvenoj školi ginekološke hirurgije.

- Bez preterivanja, ovde rade najbolji ginekolozi hirurzi. Imamo takođe dobar podmladak, imamo dobru sopstvenu školu koju je formirao još profesor Dragomir Mladenović koji ove godine puni 91 godinu života. A ja sam poslednji njegov đak koga je on školovao, svi ostali su odavno u penziji.

I sada ja imam moje učenike koji idu mojim stopama, jedu gorak hleb, sa mnom rade i operišu svaki dan. Jer svakog dana u ovoj ustanovi dnevno se uradi između 20 i 25 operacija. Dakle, cela Srbija i sve zemlje u okruženju šalju svoje pacijente sa najtežim oboljenjima i anomalijama nama. Najteže operacije u ginekologiji rešavaju se ovde - sve maligne bolesti, sve vrste tumora, sve razvojne anomalije genitalnih organa.

Inače, u svetu je poznata činjenica, najteža i najkomplikovanija u medicini i hirurgiji je rekonstruktivna hirurgija. Reč je o ne samo amputiranju nekog ginekološkog organa već i o ugradnji veštačkog potpuno novog sa svim normalnim funkcijama.

- Svaka takva naša pacijentkinja po izlasku iz bolnice nastavlja da normalno živi. Sve ima posle tih teških operativnih zahvata. To je vrhunac hirurgije, a mi je radimo. Ne samo da odstranjujemo neki bolesni organ nego ženi napraviimo funkcionalno potpuno obnovljen organ da može da nesmetano i normalno obavlja polne odnose i da ostane u drugom stanju, da rodi dete, ali carskim rezom, posle toga odmah uklanjam tu veštačku matericu - otkriva dr Stanojević.

Izvor: Vesti online

Posetite chat server našeg vebsajta, mesto za LGBTIQA razgovore