vesti2Sveštenik koji je pokušao da zaštiti dvadesetjednogodišnju trans ženu od četiri tinejdžera koji su je udarali i verbalno napadali, prebijen je ispred skloništa za gej i trans omladinu.
Tinejdžeri su bacali smeće na Alesandru-Mišel Karver i izvikivali transfobične uvrede ispred skloništa u Kvinsu, kada je fratar Luis Brakston pokušao da ih otera.
„Jedan od njih me udario kantom za smeće,“ izjavio je Brakston, „a onda su se i njegovi kompanjoni pridružili.“
Brakston, koji upravlja skloništem, je uspeo da ih otera dok je Karverova utrčavala u zgradu. Međutim, samo par minuta kasnije, oni su se vratili sa metalnim šipkama, kaiševima, konzervama i testerom, i počeli da tuku Brakstona.
„Otac je pokušavao da ih umiri, ali ga je jedan od momaka udario u glavu kanticom za farbu“, izjavila je Karverova. „Pao je na zemlju, a oni su nastavili da ga udaraju.“
Ona je dodala da je zajedno sa nekoliko drugih štićenika skloništa pokušala da odbrani sveštenika. Dvoje štićenika je tom prilikom povređeno.
Dok su bežali, napadači su naleteli na policajce koji su ih priveli. Četvorica momaka, od kojih su dvojica sedamnaestogodišnjaci, jedan šesnaestogodišnjak i jedan petnaestogodišnjak, su optuženi za zločin iz mržnje, napad, posedovanje oružja i uznemiravanje.

Izvor: 365Gay.com, Labris
Prevod: Majda Puača