Četvrti BeFem - Bring The Noize - Geten

Befem vas poziva na četvrtu dodelu priznanja za feminističke inicijative za 2019. godinu, "Bring The Noize", 8. marta u 20 časova u Kulturnom centru Grad.

Iz poziva na Fejsbuku:

Osmi mart, međunarodni dan žena, je dan kada su feministkinje i saborci na ulici i glasno govore, slaveći žensku borbu i otpor, kada promišljaju i pokazuju solidarnost sa različitim ženama jer ovaj datum predstavlja simbol političke borbe koja preispituje i dekonstruiše marginalizaciju žena, seksizam i homofobiju u izmjenjenom kontekstu neoliberalnog kapitalizma. To je dan kada žene organizuju i vode proteste širom sveta, koji u fokusu imaju ženska i radnička prava.

Osmi mart je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede! To je pravi trenutak da ucrtamo mapu za drugačiji i pravedniji svet i lokalno i globalno. Budite sa nama u noći u kojoj ćemo se podsetiti sjajnih feminističkih akcija, kolektiva i pojedinki iz 2019, koje su nam pokazale kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo pravednijeg i boljeg sveta. Te noći imaćemo prilike da gledamo predstavu “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije, nakon čega sledi dodela priznanja uz muzički intermeco - nastup Dodole, a nakon dodele priznanja nastup će imati DJ Časna sestra.

"Sine" je pokušaj antropološkog istraživanja specifičnog fenomena u performativnim oblicima. To je fascinacija slikama i pričama zakletih devica iz udaljenih delova Crne Gore, Albanije, Kosova i Metohije. To je rupa u sistemu koji održava taj sistem. To je dreg, koji se bavi pitanjem preživljavanja u muškom svetu i postavlja pitanje o kakvom svetu živimo.

BUDI GLASNA - BRING THE NOIZE!

20:00 Predstava “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije;

21:00 Feministička priznanja za rad;
Muzički intermeco: Dodola

23:00 DJ set Časna sestra

 Podržali: Global Fund for Women i Veleposlaništvo Slovenije v Beogradu/Ambasada Slovenije u Beogradu